_


http://www.femcafe.hu/files/images/husky.jpg

A Szibériából származó szánhúzó közepes termetű, erőteljes felépítésű, ám elegáns mozgású munkakutya. Nem túl nehéz terhet hosszú távon is képes elhúzni. Nagyon barátságos, de mivel idegenekkel szemben nem túl gyanakvó, nem házőrző típus. Nagyon szereti a társaságot, nem szeret egyedül lenni. Nehezen tanítható, de nagyon energikus, könnyen alkalmazkodik a klímához.

 

Eredeti neve:

Siberian Husky

Angol neve:

Siberian Husky

Eredete:

Szibériai fajta; 1909-ben került Alaszkába, s onnan Amerikába, ahol hamarosan népszerű lett.

Szibériai huskyTulajdonságai

Leírás:Rendkívül vonzó, „nevetős” ábrázatú, közepes termetű kutya. Koponyája kissé domború. Füle feláll. Szeme színe lehet kék, barna, felemás (egyik kék, másik barna), és úgynevezett 'kevert' színű is (azaz, egy szemen belül két szín). Ezenkívül a vörös színű kutyáknál a borostyánszínű szemszín is megengedett; szeme kissé ferde metszésű. Háta egyenes, ágyéka feszes, mellkasa mély. Végtagjai egyenesek, izmosak, túlzásoktól mentes csontozatúak, mely mérsékletesség az egész felépítésükre vonatkozóan is iránymutató. Farkát a hátvonallal vízszíntesen vagy sarló alakban a hát fölé hajlítva hordja mozgás közben, nyugalmi állapotban lelóg. Bundája közepesen hosszú, dús, selymes. Színe leggyakrabban farkas- vagy ezüstszürke, de lehet vörös, krém (gyakori a küllemvonalaknál), pinto (foltos), fehér illetve izabella fehér.

Tulajdonságai:Igazi falkaállat: családszerető, hűséges, békés, ám érzékeny és egy kissé makacs.

Alkalmazása:Kanadában és az Egyesült Államok északi részén elsősorban a szánhúzó versenyek megbecsült sztárja. A terület- és személyvédő ösztön igen fejletlen ebben a fajtában, ezért őrző-védő munkára nem alkalmas.

Marmagasság:kan 54-60 cm, szuka 51-62 cm

Testtömeg:16-27 kg

Alomszám:4-8 kölyök

Várható élettartam:10-14 év

Lassie Menhely

Salgótarján, Csókás Puszta


  06/20 274-4308


 info@ksm.hu